Вода

Вода

Препорачуваме во секое смути да додадете течна состојка. Обично, водата е добар избор бидејќи има неутрален вкус и нема дополнителни калории. Таа е најдобар извор за хидрирање на планетава. Многумина од нас се дехидрирани а не се ни свесни за тоа.

Здравствени придобивки

  • Најдобар начин за хидрирање на планетава!
  • Нема калории
  • Неутрален вкус па може да се додава во секое смути

Одбирање

Користете филтрирана вода, без разлика дали самите ќе ја филтрирате или ќе ја купите. Снабдувањето вода во многу градови е контаминиран со хемикалии кои треба да ги избегнуваме а за жал и многу компании кои продаваат филтрирана вода, не користат мерки за контрола на квалитетот. Обратете големо внимание на водата која ја користите.

Принтај
Top