Суво грозје

Суво грозје

Толку многу растителни влакна во нешто толку мало! Сувото грозје може да ви помогнат во одржување на здравиот вид, здрави коски и заби. Исто така, тие се богати со гликоза и фруктоза, кои помагаат во зголемување на телесната тежина, и железо кое помага во борбата со анемијата. Познати се по тоа што можат да го стимулираат либидото. Еве еден интересен факт: во Индија, постои традиција на првата брачна ноќ, невестата и младоженецот да се напијат по една чаша млеко сварено заедно со суво грозје и малку шафран.

Здравствени придобивки

  • Богати со фенол кој ги штити клетките од оштетување и прерано стареење
  • Спречува развивање бактерии на забите
  • Содржи калциум и борон кои се корисни за одржување на здравјето на коските и помагаат во спречување на остеопороза
  • Ја олеснуваат тврдата столица

Одбирање

Секогаш одбирајте органски плодови и купувајте ги тие што се пакувани во проѕирни пакувања за да можете да ги проверите. Чувајте ги во затворен сад во фрижидер за да траат подолго.

Принтај
Top