Сушени сливи

Сушени сливи

Сушените сливи се познати по тоа што се богати со растителни влакна! Тие имаат голема улога во заштитата на црвата а можат и да помогнат во намалувањето на холестеролот. Нивните растворливи влакна, помагаат да се нормализира нивото на шеќер во крвта и покрај тоа што тие се благи, помагаат во лекување на дијабетес, тип 2.

Здравствени придобивки

  • Ја олеснуваат тврдата столица и ја регулираат работата на цревата
  • Со помош на влакната кои лесно се растворуваат, можат да помогнат во намалување на нивото на холестерол во крвта
  • Содржат феноли, корисни антиоксиданти
  • ја зголемува апсорпцијата на железо во телото и помага во регулирање на шеќерот во крвта

Одбирање

Кога купувате суви сливи за смути, купете ги тие што се веќе исчистени од семки. Исто така, внимавајте да не бидат обработени и да не содржат конзерванси. Чувајте ги во затворен сад, на ладно и темно место.

Принтај
Top