Стевија (течност и прашок)

Стевија (течност и прашок)

Со сите истражувања за негативните ефекти од шеќерот, се чини дека се бара следната "здрава" алтернатива. Стевијата може да е тоа! Ова мало растение со слатки листови потекнува од Јужна Америка и ви нуди засладеност без калории и со соединенија кои можат да помогнат во регулирањето на нивото на шеќер во крвта, холестеролот и крвниот притисок.

Здравствени придобивки

  • Ниско ниво на шеќер во крвтаmic
  • Може да помогне во контролирање на нивото на холестеролот и крвниот притисок
  • Може да помогне во намалување на телесната тежина

Одбирање

Стевија може да се најде во продавници за здрава храна под различни имиња. Но, пред да купите, внимавајте на состојките. Многу врендови додаваат состојки кои можат да бидат штетни. Избегнувата „dextrose“ и „maltodextrin“ или брендови на стевија кои комбинираат други шеќери.

Принтај
Top