Спанаќ

Спанаќ

Можеби нема да ве направи толку силни како Попај, сепак, спанаќот ќе ви обезбеди голема количина на хранливи материи. Неговите лисја се богати со пептиди. кои се добри за намалување на крвниот притисок, фитонутриенти, кои помагаат во борбата против ракот, и молекули на витамин К кои помагаат во одржување на цврстината на коските.

Здравствени придобивки

  • Одржува здрав вид
  • Богат е со антиоксиданси и помага во бробата против ракот
  • Помага во олеснување на тврда столица
  • Содржи витамин К и калциум

Одбирање

Листовите на спанаќот треба да бидат зелени. Не одбирајте спанаќ кои има жолти или кафеави лисја. Не го мијте спанаќот пред да го ставите во фрижидер, така ќе се расипе побрзо.

Принтај
Top