Протеински прашок

Протеински прашок

Додавањето протеински прашок на вашето смути е контроверзна тема. Ако не сте спортист или имате строго ограничен начин на исхрана, тогаш најдобро е да се задоволите со количината на протеини која ја примате преку храната. Протеинскиот прашок е добар за сите кои сега започнуваат со вежбање, за тие кои сакаат да ги излечат раните и повредите, се префрлаат на вегетаријанска или веганска исхрана и за сите кои од исхраната ги исфрлуваат другите извори на протеини.

Здравствени придобивки

  • Му помага на телото да закрепне од интензивните вежби
  • Помага во зајакнувањето на мускулите
  • Некои прашоци можат да ви помогнат со регулирањето на тежината

Одбирање

На пазарот има многу видови на протеински прашоци, па затоа, одберете некој од познат бренд чиј квалитет е познат и одобрен и кој не содржи шеќер или отровни метали.

Принтај
Top