Овес

Овес

Овесот содржи специјални влакна кои ефикасно го намалуваат нивото на холестерол. Исто така, може да го регулира и шеќерот во крвта и да ја спречи појавата на тип 2 дијабетес. Знаете ли дека овесот се користи како природно решение против чешање?

Здравствени придобивки

  • Покажено е дека може да го намали нивото на холестерол во крвта
  • Може да го спречи дијабетесот со тоа што го нормализира шеќерот и нивото на инсулин
  • Може да помогне да го смири дигестивниот и нервниот систем
  • Ја зголемува енергијата кај спортистите

Одбирање

Одберете овес кој не содржи глутен и кој содржи шеќери и презервативи.

Принтај
Top