Моркови

Моркови

Морковите се богати со разложливи влакна, кои можат да помогнат во намалување на холестеролот во крвта. Исто така, тие се богати со бета-каротен, кој штити од неколку видови на рак. И, како што велат мајките, морковите се одлични и за вашиот вид, благодарение на витаминот А кој тие го содржат!Здравствени придобивки

  • Го подобруваат ноќниот вид и помагаат во спречување катаракта
  • Можат да спречат појава на гасови, појава на тврда столица и да го излечат лошото варење
  • Помагаат во олеснување на менструалните болки
  • Го зголемува сјајот на кожата

Одбирање

Одбирајте светли моркови со мазна лушпа. Пред да ги подготвите, измијте ги убаво и излупете ја тенката лушпа.

Принтај
Top