Манго

Манго

Мангото содржи високи количини на хранливи влакна, витамин Ц, разни поолифеноли и провитамин А каротеноид кои прават чуда за имуниот систем. Најдобриот начин за да го подготвите мангото за смути е да го измиете, да ја извадите семката и да го излупите.

Здравствени придобивки

  • Содржи хранливи влакна
  • Богат е со витамин Ц
  • Содржи витамин А кој го одржува здравјето на имуниот систем

Одбирање

Одбирајте го мангото исто како што одбирате авокадо, барајте ги тие плодови што се појаки и немаат темни точки.

Принтај
Top