Малини

Малини

Кој може да им одолее на малите слатки црвени малини? Богата е со бројни растителни хранливи материи, витамини и минерали кои се есенцијални за одржување на доброто здравје.

Здравствени придобивки

  • Содржат слободни радикали кои ги блокираат фотонутриентите
  • Го одржуваат здравјето на црниот дроб и бубрезите
  • Богати се со влакна
  • Богат извор на витамин Б (не B-12) и Ц

Одбирање

Како и сите бобинки, малините се лесно расипливи, затоа купувајте ги ден или два пред конзумирање. Одбирајте ги само оние кои имаат богата црвена боја. Малините можат да се чуват до 1 година замрзнати. Замрзнете ги на хартија за печење, а потоа префрлете ги во пластична кеса. Додадете малку сок од лимон за да ја зачуваат бојата!

Принтај
Top