Круша

Круша

Крушите се хипоалергенски, тоа значи дека е малку веројатно дека тие можат да предизвикат алергиски реакции. За да ги подготвите за смути, измијте ги убаво и исечете ги на половина. Исечете го делот со семките и дршките. Не мора да ги лупите.

Здравствени придобивки

  • Може да помогнат во намалувањето на холестеролотrol
  • Ја поддржува активноста на инсулинот за да се намали ризикот од дијабетес
  • Одлично прво овошје кои ќе му го дадете на вашето бебе

Одбирање

Штом созреат, круши лесно се расипуват, па затоа, ги продаваат неколку дена пред да бидат спремни за јадење. Откако ќе ги купите, оставете ги во кујна да созреат. Ќе знаете дека се готови, кога ќе бидат меки на допир.

Принтај
Top