Кикирики

Кикирики

Кикириките се едни од омилените јатки! Тие се одличен извор на монозаситени масти и олеинска киселина. Исто така, тие се богат извор на липонска киселина, витамин Е и Б3 - сите се хранливи амтерии кои помагаат во одржување на здраво срце. Па, што чекате? Неколку грста кикирики во Нутрибулетот и ќе добиете домашен путер од кикирики, без додадени хемикали и презервативи.

Здравствени придобивки

  • Висока содржина на антиоксиданси
  • Можеат да го намалат ризикот од срцеви болести
  • хранлиците материи кои ги содржат кикириките можат да помогнат во намалувањето на ризикот од појава на рак

Одбирање

Кикириките обично се продаваат претходно спакувани или на рефус. Внимавајте кикириките кои ги купувате да немаат траги од мувла или влага.

Принтај
Top