Ф’стаци

Ф’стаци

Јатките се познати по нивните многубројни предности, а ф’стаците не се исклучок! Богати со антиоксиданси, витамини и минерали, а во едно истражување е докажано дека можат да помогнат во намалувањето на холестеролот за 14%. Исто така, тие се богати со витамин А и Е.

>Здравствени придобивки

  • Помага во регулирање на нивото на холестерол во крвта
  • Содржат антиоксиданси и каротеноиди кои помагаат во одржување на здравјето на очите и кожата
  • Здрави грицки за кога сте на диета
  • Докажано е дека го храни нервниот систем

Одбирање

Живите ф’стаци содржат најмногу антиоксиданси, затоа купувајте ги тие што имаат светло зелена боја. Излупете ги пред конзумирање.

Принтај
Top