Бибер (црн и бел)

Бибер (црн и бел)

Иако биберот е многу чест зачин во секојдневието, понекогаш забораваме колку тој е корисен за нас. Тој е добар за варењето на храната и за здравјето на цревата. Кога го конзумираме, тој предизвикува лачење на киселина која помага во олеснување на лошото варење, при киселини во желудникот, гасови и дијареа.

>Здравствени придобивки

  • Помага во варењето на храната и одржување на добро здравје на цревата
  • храна за загревање
  • Има дијуретични својства
  • Извор на антиоксиданси и антибактериски соединенија

Одбирање

Биберот може да се купи во зрна или мелен. Ако го купите во зрна, ќе ви треба и мелница за бибер за да го мелите додека готвите.

Принтај
Top